Fizikai aktivitás és a tánc szerepe 50 felett

E könyv célja, hogy általános ismeretterjesztőként hozzájáruljon a szenior korúak mozgáskultúrájának megértéséhez és fejlesztéséhez. Geronto-andragógusként és edzőként a mindennapi munkámban arra törekszem, hogy elérhetővé tegyem és megmutassam a mozgás lehetőségeit, örömeit és fejlesztő hatását az életkori sajátosságoknak megfelelően.

Ma már igazolt, hogy a rendszeresen végzett fizikai aktivitás javítja a mozgásszervi és mentális funkciókat, valamint gátolhatja, lassíthatja az élettani illetve kóros mentális hanyatlást az idősödő egyénekben.

Az idős emberek egészségi – testi, lelki, szellemi, szociális – állapotának javítására a legkomplexebb folyamat lehet egy jól kidolgozott, szakember által vezetett mozgásprogram, hiszen ez messzemenőkig nem csak a fizikai állapot javításáról szól.

Novák Mária

“Novák Mária legkiválóbb tanítványaim közé tartozik, aki céltudatosan és kitartóan építi geronto-andragógusi pályáját. Biztos vagyok benne, hogy ez nem az utolsó könyve, s mind az időskori fizikai edukáció, mind a gerontológia más területeiről is ilyen igényességgel ír majd.
Sic itur ad astra!”

Dr. Jászberényi József