Szenior Egyensúly Tréning

A testi, lelki, szellemi egyensúly megőrzése az idősödés folyamatában

Ebben a könyvben az általam megalkotott Szenior Egyensúly Tréning Programot helyeztem a középpontba, amely teszt gyakorlatokat és videós anyagot is magába foglal.

Az ismeretterjesztő könyv célja, hogy az emberi szervezet működését bemutatva motivációt adjon az egész életen át tartó testi, lelki, szellemi egészség megőrzésére.- Nem csak szenior korban!

Az óráimon ugyanis azt tapasztalom, hogy ha értjük hogyan működik a testünk, elindul egy belső motiváció, így sokkal jobban és hatékonyabban tudjuk megőrizni és fejleszteni mind testi, mind mentális képességeinket.

Csordás-Novák Mária

„A Zsigmond Király Főiskolán (ma Milton Friedman Egyetem) 2009-től szervezzük a szenior képzéseket. Ezekben Csordás-Novák Mária előbb bachelor-, majd masterszakos diákként, később geronto-andragógusként aktívan részt vett. Kurzusokat vezetett, s vezet ma is, és kiváló előadásokat és bemutatókat tart az ország számos pontján. Nem csak a gerontológiai szakterület iránt elhivatott, elkötelezett, hanem olyan szakember is, akinek egyéni innovációi, elsősorban az egyensúly tréning területén lassan országosan ismertté teszik őt és nevét.

Egyetemi oktatói időszakom kezdete 1996-ra nyúlik vissza. Ebben a kerek 25 évben kevés olyan diákom volt, mint Csordás-Novák Mária, nagyon büszke vagyok sikereire, ezért is ajánlom ezt a könyvet nagy szeretettel minden érdeklődőnek!”

Dr. Jászberényi József

A mozgás mindenkié

Fizikai aktivitás és a tánc szerepe 50 felett

E könyv célja, hogy általános ismeretterjesztőként hozzájáruljon a szenior korúak mozgáskultúrájának megértéséhez és fejlesztéséhez. Geronto-andragógusként és edzőként a mindennapi munkámban arra törekszem, hogy elérhetővé tegyem és megmutassam a mozgás lehetőségeit, örömeit és fejlesztő hatását az életkori sajátosságoknak megfelelően.

Ma már igazolt, hogy a rendszeresen végzett fizikai aktivitás javítja a mozgásszervi és mentális funkciókat, valamint gátolhatja, lassíthatja az élettani illetve kóros mentális hanyatlást az idősödő egyénekben.

Az idős emberek egészségi – testi, lelki, szellemi, szociális – állapotának javítására a legkomplexebb folyamat lehet egy jól kidolgozott, szakember által vezetett mozgásprogram, hiszen ez messzemenőkig nem csak a fizikai állapot javításáról szól.

Csordás – Novák Mária

„Novák Mária legkiválóbb tanítványaim közé tartozik, aki céltudatosan és kitartóan építi geronto-andragógusi pályáját. Biztos vagyok benne, hogy ez nem az utolsó könyve, s mind az időskori fizikai edukáció, mind a gerontológia más területeiről is ilyen igényességgel ír majd.
Sic itur ad astra!”

Dr. Jászberényi József